Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Martelange

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Martelange? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle beschikbare maatschappijen als bijv. OCTA+ en Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Martelange de laagste prijs biedt. Tevens tref je via de energievergelijker waardevolle informatie over topics zoals energieaansluitingen en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Martelange
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Martelange?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Martelange. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel tellen we ruim 25 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke leveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Martelange is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Martelange, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door de keuzevakjes in onze vergelijker check je verrassend eenvoudig een abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Martelange

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Online account
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Martelange is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Martelange valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Martelange

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Martelange
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 0,373%
 • Hoofdpostcode: 6630
 • Mazout: 2620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-martelange

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Martelange is dat gemiddeld 1420 m3 en 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Van ieder pakket zoek jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Martelange, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige actie tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be + www.zeno.be. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Martelange


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €260 korting realiseren. Desalniettemin, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder lees je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Martelange. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Martelange. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent of Eni. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Martelange vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Martelange en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Martelange

Bijna alle leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Martelange. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Martelange vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Martelange bestaan er tegenwoordig meerdere projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6630. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz diensten.