Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beloeil

Zonder problemen energie vergelijken in Beloeil? Middels onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle interessante leveranciers als bijv. Essent & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Beloeil de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je via onze vergelijker handige informatie over zaken zoals overstappen en vaste en variabele tarieven. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beloeil
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Beloeil?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Beloeil. Dit varieert van Lampirus tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energiebedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beloeil is die past bij jouw verbruik? Vul snel jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, energiemaatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze energie check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Beloeil, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van jouw input in de prijzenvergelijker achterhaalt men probleemloos een overeenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Beloeil

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Beloeil is Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Beloeil is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Beloeil

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beloeil
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 0,371%
 • Centrale postcode: 7970
 • Mazout consumptie: 2600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-beloeil

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Beloeil bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1410 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Beloeil, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede aanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.aspiravi.be. De door jou gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Beloeil


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €310 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Beloeil. Op die manier is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Beloeil. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere OCTA+, Essent + Watz. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Beloeil vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Beloeil en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Beloeil

De meeste maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Beloeil. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Beloeil vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Beloeil bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7970. Als inwoner van deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente