Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Basècles

Direct energie vergelijken in Basècles? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Basècles de laagste prijs hanteert. Bovendien check je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s zoals onderwerpenen uitleg over jouw energierekening. Verder geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beloeil
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Basècles?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Basècles. Dat gaat van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 40 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Basècles is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Via de vergelijkingstool vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Basècles, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in onze vergelijker zoekt men simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Basècles

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Basècles is Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beloeil is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Basècles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beloeil
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 18,40%
 • Hoofdpostcode: 7971
 • Verbruik stookolie: 1910 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-basecles

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit gaat over het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Basècles ligt dit gemiddeld op 1570 m3 plus 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Bij elk contract lees jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Basècles, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de leverancier. O.a. www.essent.be en ook www.trevion.be. De betreffende energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Basècles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €275 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Basècles. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Basècles. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de aanstaande organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste leverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Poweo. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Basècles vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Basècles en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Basècles

Het gros van de bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Basècles. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Basècles vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Beloeil bestaan er nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7971. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ prijzen juli 2024.