Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tongre-Saint-Martin

Meteen energie vergelijken in Tongre-Saint-Martin? Middels energiehunter.be check je overzichtelijk alle relevante leveranciers als bijv. Luminus & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Tongre-Saint-Martin prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je op energiehunter.be belangrijke info over items als bijv. tarieven en slimme thermostaten. Voorts vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chièvres
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tongre-Saint-Martin?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Tongre-Saint-Martin. Van Lampirus tot en met Mega, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 40 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tongre-Saint-Martin is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze tarievencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Tongre-Saint-Martin, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker ontdek jij zonder problemen een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Tongre-Saint-Martin

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Tongre-Saint-Martin is Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Chièvres is de netbeheerder van het gas Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Tongre-Saint-Martin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chièvres
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene energie: 18,20%
 • Postcode: 7950
 • Gem. mazout: 1890 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-tongre-saint-martin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Tongre-Saint-Martin is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 en 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Van elk pakket zoek je details over type stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Tongre-Saint-Martin, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.elegant.be. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Tongre-Saint-Martin


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €295 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Tongre-Saint-Martin. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Tongre-Saint-Martin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste aanbieder. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Ecopower. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Tongre-Saint-Martin vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Tongre-Saint-Martin en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Tongre-Saint-Martin

Het merendeel van de energieleveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Tongre-Saint-Martin. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Tongre-Saint-Martin vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Chièvres zijn er steeds meer activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7950. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent prijzen juli 2024.