Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gages

Zonder problemen energie vergelijken in Gages? Met behulp van de energievergelijker tref je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders als o.a. Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Gages de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s als o.a. tarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugelette
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 250,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gages?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Gages. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 providers. Deze bedrijven gebruiken allen de leidingen van Ieh. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gages is? Vul snel de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Gages, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in de tarievenvergelijker ontdek jij probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Gages

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-aanbieders en de kosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gages betreft Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Brugelette is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Gages

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brugelette
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene stroom: 39,90%
 • Postcodegebied: 7943
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-gages

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Gages is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 plus 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire energiebedrijven. Van ieder abonnement check jij info zoals type energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gages, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en www.belpower.be. De gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gages


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €255 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Tip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gages. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gages. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de voordeligste partij. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gages vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gages en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Gages

De meeste bedrijven bieden momenteel groene stroom in Gages. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Gages vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Brugelette zien we diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7943. In deze omgeving kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Check ook onze Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant prijzen.