Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Sauveur

Snel energie vergelijken in Saint-Sauveur? Geholpen door deze website vergelijk je probleemloos alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Saint-Sauveur de beste deal heeft! Voorts tref je op deze website nuttige informatie informatie over items zoals energiebesparing in huis en salderen. Bovendien komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 350,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Saint-Sauveur?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Saint-Sauveur. Dat loopt uiteen van Eneco tot en met OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 40 energie aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Sauveur is? Voer direct jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze tarievencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Saint-Sauveur, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door jouw input in de prijzenvergelijker ontdek je simpel en snel een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Saint-Sauveur

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Saint-Sauveur is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Saint-Sauveur

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-saint-sauveur

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Saint-Sauveur ligt dat gemiddeld op circa 1520 m3 en nog eens 3425 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement tref je details als herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Saint-Sauveur, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be en www.poweo.be. De betreffende energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Saint-Sauveur


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 winst geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Saint-Sauveur. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Saint-Sauveur. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verzorgt jouw geselecteerde energiemaatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris of Trevion. Ook beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Saint-Sauveur vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Saint-Sauveur en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Saint-Sauveur

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Saint-Sauveur. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Saint-Sauveur vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing bestaan er nogal wat projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7912. In deze plaats kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Mega prijzen.