Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moustier

Snel energie vergelijken in Moustier? Aan de hand van www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle grote energieleveranciers als Luminus en Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Moustier voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vergaar je op onze website bruikbare info over topics als o.a. energieaansluitingen en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 300,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Moustier?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Moustier. Van Essent tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 leveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moustier is voor jouw verbruik? Vul eenvoudig jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Moustier, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Via keuzes in de prijzenvergelijker ontdek je gemakkelijk een energieproduct dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Moustier

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Online account

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Moustier is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Moustier

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-moustier

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Moustier is dat gemiddeld 1505 m3 & 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk pakket zoek je info m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Moustier, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.eneco.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Moustier


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €360 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Moustier. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Moustier. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert je gekozen organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energieleverancier. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Trevion. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Moustier vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Moustier en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Moustier

Tal van leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Moustier. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Moustier vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kennen we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 7911. In deze regio kan je vaak zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Eneco prijzen.