Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wattripont

Gemakkelijk energie vergelijken in Wattripont? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Wattripont de laagste prijs biedt. Daarbij lees je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s als verbruik in de regio en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wattripont?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wattripont. Van Eneco tot en met OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 25 energieleveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Sedilec. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wattripont is voor jouw verbruik? Voer vlug jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Wattripont, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in onze vergelijker achterhaal jij zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wattripont

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Wattripont betreft Sedilec. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Wattripont

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-wattripont

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Wattripont is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 plus 3380 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. In de regel is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen tref jij specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wattripont, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be en ook www.wasewind.be. De nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wattripont


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €280 voordeel geven. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bezuinigtip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Wattripont. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Wattripont. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert je gekozen energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste aanbieder. Zoals Eneco, Lampiris en Trevion. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wattripont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wattripont en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Wattripont

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Wattripont. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Wattripont vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing zien we meerdere activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7910. In deze plaats kan je soms relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy duurzame energie.