Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cordes

Eenvoudig energie vergelijken in Cordes? Geholpen door deze website vergelijk je snel en simpel alle erkende energieleveranciers zoals OCTA+ & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Cordes het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over topics zoals energiebelastingen en vaste en variabele tarieven. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Sedilec
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 280,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Cordes?

We zien erg veel energieleveranciers actief in Cordes. Dat loopt uiteen van Engie tot een speler als Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Sedilec. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cordes is voor jouw situatie? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Cordes, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door selecties in de Energiehunter detecteer je probleemloos een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Cordes

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Cordes is Sedilec. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Cordes

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Sedilec
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-cordes

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Cordes is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 + 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter loont het om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle pakketten zoek je voorwaarden zoals soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Cordes, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele actie gevonden? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be + www.aspiravi.be. De nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Cordes


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €335 opleveren. Daartegenover, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigadvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Cordes. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Cordes. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je geselecteerde aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als OCTA+, Essent of natuurlijk Belpower. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). De gekozen energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Cordes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Cordes en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Cordes

Bijna alle leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Cordes. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Cordes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing kennen we vele plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7910. In de regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Mega duurzame energie.