Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Frasnes-Lez-Anvaing

Gemakkelijk energie vergelijken in Frasnes-Lez-Anvaing? Dankzij energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle relevante energieleveranciers als o.a. OCTA+ & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Frasnes-Lez-Anvaing de laagste prijs biedt. Tevens check je via onze vergelijker handige informatie over thema’s als o.a. onderwerpenen de slimme meter. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frasnes-Lez-Anvaing
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Frasnes-Lez-Anvaing?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Frasnes-Lez-Anvaing. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het net van Interlux. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Frasnes-Lez-Anvaing is in maart 2024? Geef hierna de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Frasnes-Lez-Anvaing, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de vergelijkingstool detecteer je moeiteloos een product dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Frasnes-Lez-Anvaing

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Online account
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Frasnes-Lez-Anvaing is Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Frasnes-Lez-Anvaing

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-frasnes-lez-anvaing

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Frasnes-Lez-Anvaing ligt dit gemiddeld op 1600 m3 en 3390 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement tref je specificaties over herkomst van stroom en gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Frasnes-Lez-Anvaing, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.essent.be en www.zeno.be. De gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Frasnes-Lez-Anvaing


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €395 besparen. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Frasnes-Lez-Anvaing. Zo betaal je het minst voor je energie. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Frasnes-Lez-Anvaing. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt de aanstaande leverancier het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). De gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Frasnes-Lez-Anvaing vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Frasnes-Lez-Anvaing en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Frasnes-Lez-Anvaing

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Frasnes-Lez-Anvaing. Toch zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Frasnes-Lez-Anvaing vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing onderscheiden we vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7910. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Essent diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente