Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Edingen

Gemakkelijk energie vergelijken in Edingen? Aan de hand van energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle relevante energie aanbieders zoals Luminus & Poweo. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Edingen voor jou de beste prijs heeft. Voorts tref je via de energievergelijker nuttige info info over items als verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Edingen
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,410
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 395,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Edingen?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Edingen. Dit varieert van Engie tot aan Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags tellen we ruim 20 bedrijven. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Edingen voor jou is? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Edingen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de vergelijkingstool bekijk jij verrassend eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Edingen

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Edingen heet Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Edingen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Edingen

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Edingen
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel groen: 0,362%
 • Postcode: 7850
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2510 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,410
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-edingen

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Edingen is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 & 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Inzake contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk contract vind je specificaties als soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Edingen, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.belpower.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Edingen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €280 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktisch advies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Edingen. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Edingen. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Watz. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum (start levering). De betreffende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van deze website achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Edingen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Edingen en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Edingen

De meeste energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Edingen. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Edingen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Edingen zien we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7850. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus energie.


Alle plaatsen in deze gemeente