Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lettelingen

Meteen energie vergelijken in Lettelingen? Aan de hand van de Energiehunter check je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan Essent en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Lettelingen de laagste prijs biedt. Voorts check je op deze pagina bruikbare info over zaken als tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Edingen
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 450,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lettelingen?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lettelingen. Dit loopt van Poweo tot Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig tellen we ruim 30 bedrijven. Deze leveranciers lopen allemaal via het net van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lettelingen voor jou is? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij onze tarievencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Lettelingen, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de energievergelijker check je eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lettelingen

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Lettelingen betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Edingen is de netbeheerder van het gas Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Lettelingen

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Edingen
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 35,60%
 • Centrale postcode: 7850
 • Mazout consumptie: 2930 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-lettelingen

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Lettelingen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 en nog eens 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk pakket lees jij data over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lettelingen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. O.a. www.essent.be + www.elegant.be. De door jou gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Lettelingen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €380 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktisch advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lettelingen. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lettelingen. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert je betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de voordeligste aanbieder. Zoals Luminus, ENGIE of natuurlijk Energie 2030. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie aanstaande aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lettelingen vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lettelingen en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Lettelingen

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden op dit moment groene stroom in Lettelingen. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Lettelingen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Edingen kennen we vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7850. In de regio kan je vaak zeer betaalbaar meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Eneco diensten.