Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Graty

Meteen energie vergelijken in Graty? Met behulp van onze website check je moeiteloos alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Graty de beste deal heeft! Verder bekijk je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als tarieven en info over een energieneutrale woning. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Silly
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Graty?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Graty. Van Engie tot Mega, de keuze is enorm. In juni 2024 kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energiemaatschappij actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Graty is in juni 2024? Vul vlug jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door middel van onze tarievencheck vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Graty, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filters in de tool achterhaalt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Graty

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Graty heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Silly is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Graty

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Silly
 • Populair merk: Watts
 • Groene energie: 35,20%
 • Postcodegebied: 7830
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2890 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-graty

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Graty is dit gemiddeld zo’n 1510 m3 en nog eens 3425 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het slim om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij ieder abonnement check jij voorwaarden met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Graty, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Graty


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €365 winst geven. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Graty. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Graty. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw aanstaande energie-aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare partij. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Graty vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Graty en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Graty

Veel aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Graty. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Graty vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Silly onderscheiden we diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7830. In deze woonplaats kan je wellicht met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo energie.