Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gibecq

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gibecq? Met behulp van de energievergelijker tref je snel en simpel alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Gibecq de laagste prijs biedt. Verder verzamel je op deze website waardevolle info over thema’s zoals onderwerpenen verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gibecq?

Er zijn best veel energieleveranciers in Gibecq. Dit loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 leveranciers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gibecq is? Geef gelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Gibecq, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker vindt men eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Gibecq

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Gibecq heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ath wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten over Gibecq

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populair merk: Pelgrim
 • Groene energie: 34,80%
 • Centrale postcode: 7823
 • Gem. mazout: 2850 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-gibecq

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Gibecq ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 & 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Aangaande prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaal loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder pakket check je data over soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Gibecq, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.aspiravi.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gibecq


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €350 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Gibecq. Zo is de besparing het grootst. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Gibecq. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste partij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Daarna kies je de startdatum van het abonnement. Je geselecteerde maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gibecq vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gibecq en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Gibecq

Het gros van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Gibecq. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Gibecq vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Ath zien we diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7823. In deze omgeving kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz energie.