Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Isières

Op je gemak energie vergelijken in Isières? Geholpen door www.energiehunter.be vind je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Isières het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je op energiehunter.be uitgebreide info over items als bijv. de netbeheerder en variabele of vaste tarieven. Bovendien komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 435,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Isières?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Isières. Dit varieert van Antargaz tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 tellen we ruim 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Isières voor jou is? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Isières, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Isières

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Isières betreft Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ath wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Isières

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV ketel: Nibe
 • Groene stroom: 34,60%
 • Postcode: 7822
 • Gem. mazout: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-isieres

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Isières is dat gemiddeld 1480 m3 + 3395 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle grote leveranciers en contracten. Van alle abonnementen bekijk jij details aangaande type energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Isières, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be + www.ecopower.be. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Isières


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €285 besparen. Maar, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder lees jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Isières. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Isières. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt je aankomende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energieleverancier. Zoals OCTA+, ENGIE of Trevion. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Isières vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Isières en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Isières

Het merendeel van de bedrijven leveren momenteel groene stroom in Isières. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Isières vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ath onderscheiden we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7822. In deze omgeving kan je wellicht heel gunstig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Luminus energie.