Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ligne

Op je gemak energie vergelijken in Ligne? Middels energiehunter.be vind je gemakkelijk alle erkende aanbieders als o.a. Watz & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Ligne de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op deze website bruikbare informatie over items als o.a. gastarieven en verschillende contractsoorten. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ligne?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ligne. Van Poweo tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ligne is voor jouw verbruik? Vul gelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de vergelijkingstool vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ligne, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties in de prijzenvergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ligne

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Ligne is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ath wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Ligne

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene stroom: 34,00%
 • Hoofdpostcode: 7812
 • Aantal mazout liters: 2770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-ligne

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Ligne bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 plus 3365 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. De genoemde zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk abonnement achterhaal je informatie m.b.t. soort energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ligne, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be + www.ebem.be. De door jou gekozen energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Ligne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €370 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bieden wij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Ligne. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ligne. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt jouw aankomende organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ligne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ligne en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Ligne

Veel aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Ligne. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de selectie “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Ligne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Ath zijn er nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7812. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Poweo juli 2024.