Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ath

Gemakkelijk energie vergelijken in Ath? Met behulp van energiehunter.be check je supersnel alle interessante maatschappijen als Essent & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Ath het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 315,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ath?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ath. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ath is voor jouw verbruik? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze tarievencheck tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ath, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de Energiehunter checken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ath

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Ath heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ath wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Ath

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 0,36%
 • Centrale postcode: 7800
 • Aantal mazout liters: 2490 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-ath

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Ath is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 & 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle grote aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zie je informatie zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ath, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie gecheckt? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ath


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €285 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaaradvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigtip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ath. Op die manier is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Ath. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Essent of Energy People. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ath vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Ath en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Ath

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Ath. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Ath vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Ath zijn er meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7800. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Mega energie.


Alle plaatsen in deze gemeente