Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moulbaix

Snel energie vergelijken in Moulbaix? Door gebruik te maken van deze website check je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Moulbaix de laagste prijs hanteert. Voorts verzamel je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen als o.a. energieaansluitingen en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 280,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Moulbaix?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Moulbaix. Dit loopt van Lampirus tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 30 aanbieders. Zij lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moulbaix is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Moulbaix, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Middels filters in de tarievenvergelijker check je gemakkelijk een abonnement dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Moulbaix

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: 100% Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Moulbaix betreft Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ath wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Moulbaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel groen: 34,20%
 • Postcodegebied: 7812
 • Verbruik stookolie: 2790 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-moulbaix

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Moulbaix is dat gemiddeld 1460 m3 en 3375 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Normaal is het voordeliger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder pakket achterhaal jij specificaties als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Moulbaix, en de welkomstkorting. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede korting gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.ebem.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Moulbaix


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Moulbaix. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Moulbaix. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste aanbieder. Zoals OCTA+, Essent en ook Eni. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Moulbaix vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Moulbaix en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Moulbaix

Veel maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Moulbaix. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Moulbaix vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Ath onderscheiden we vele initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7812. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Engie energie.