Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houtaing

Eenvoudig energie vergelijken in Houtaing? Geholpen door deze website ontdek je gemakkelijk alle bekende maatschappijen als bijv. Engie en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Houtaing voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je op energiehunter.be praktische info over onderwerpen als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Tevens verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Houtaing?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Houtaing. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Ieh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houtaing is? Vul gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energiehunter check je snel de goedkoopste energieleverancier van Houtaing, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in de Energiehunter vind jij simpel en snel een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Houtaing

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Houtaing is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ath valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Houtaing

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene energie: 33,90%
 • Centrale postcode: 7812
 • Mazout consumptie: 2760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-houtaing

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Dit gaat over grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Houtaing ligt dit gemiddeld op 1445 m3 en 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In de regel is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket lees jij details aangaande type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Houtaing, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be + www.energypeople.be. Jouw nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Houtaing


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €350 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hierna vind jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Houtaing. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Houtaing. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste leverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Elegant. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Houtaing vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Houtaing en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Houtaing

Een groot deel van de organisaties leveren onderhand groene stroom in Houtaing. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Houtaing vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Ath zien we vele projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7812. In de regio kan je soms heel gunstig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Elegant juli 2024.