Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rebaix

Eenvoudig energie vergelijken in Rebaix? Geholpen door onze website doorzoek je moeiteloos alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco & Comfort Energy. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Rebaix de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op deze website waardevolle info over thema’s zoals tarieven en zakelijke energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ath
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rebaix?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Rebaix. Dit varieert van Lampirus tot en met Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel tellen we ruim 35 energie aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Ieh. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rebaix is? Vul hierna jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Rebaix, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Via filteren in de vergelijkingstool vind jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rebaix

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Rebaix heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ath valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Rebaix

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ath
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 33,60%
 • Hoofdpostcode: 7804
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2730 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-rebaix

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Rebaix is dit gemiddeld zo’n 1430 m3 plus 3345 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In algemene zin is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder pakket zie je data zoals oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rebaix, en de overstapbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Bijv. www.lampiris.be en www.ecopower.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Rebaix


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €360 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Rebaix. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Meestal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Rebaix. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de betreffende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en kies de voordeligste energieaanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE of Belpower. Daarna beslis je over de startdatum van het abonnement. Je betreffende aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Rebaix vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rebaix en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Rebaix

De meeste maatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Rebaix. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Rebaix vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Ath onderscheiden we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7804. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz juli 2024.