Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waasten

Direct energie vergelijken in Waasten? Aan de hand van de energievergelijker tref je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als OCTA+ & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Waasten de beste deal heeft! Ook check je op deze pagina praktische informatie over items als wat een geschikt overstapmoment is en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Komen-Waasten
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 275,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Waasten?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Waasten. Dat loopt uiteen van Engie tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energieleveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waasten is op dit moment? Geef hierna de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Waasten, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van jouw input in de energievergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Waasten

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Waasten betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Komen-Waasten is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Waasten

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Komen-Waasten
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 33,00%
 • Hoofdpostcode: 7784
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2670 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-waasten

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Waasten ligt dit gemiddeld op 1400 m3 en 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze factoren zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Bij elk pakket lees jij informatie aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Waasten, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie beschikbaar? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Waasten


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €325 besparen. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waasten. In dat geval is de besparing het grootst. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Waasten. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw aankomende gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare partij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Belpower. Ook beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Waasten vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Waasten en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Waasten

Een groot deel van de aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Waasten. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Waasten vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Komen-Waasten zien we allerlei projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7784. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Engie juli 2024.