Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bizet

Zonder problemen energie vergelijken in Bizet? Geholpen door de energievergelijker tref je eenvoudig alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Bizet prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je via onze vergelijker praktische informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Komen-Waasten
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 205,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bizet?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Bizet. Van Antargaz tot en met Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bizet is in juli 2024? Geef eenvoudig de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energievergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bizet, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de energievergelijker zoek je simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bizet

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Bizet heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Komen-Waasten is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Bizet

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Komen-Waasten
 • Populair merk: Elco
 • Aandeel groen: 32,80%
 • Hoofdpostcode: 7783
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2650 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-bizet

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Bizet ligt dit gemiddeld op 1595 m3 plus 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Van alle pakketten zie jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bizet, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieder gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bizet


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €330 voordeel geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Tip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Bizet. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Bizet. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bizet vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bizet en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Bizet

Veel organisaties leveren onderwijl groene stroom in Bizet. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Kies dan een filter voor “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Bizet vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Komen-Waasten zien we verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 7783. In de regio kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Poweo overstappen.