Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Komen-Waasten

Snel energie vergelijken in Komen-Waasten? Geholpen door deze website tref je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als o.a. Watz en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Komen-Waasten de laagste prijs biedt. Voorts lees je via onze vergelijker uitgebreide informatie over zaken als tarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Verder bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Komen-Waasten
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Komen-Waasten?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Komen-Waasten. Dat loopt van Poweo tot Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig tellen we ruim 35 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Komen-Waasten is voor jouw verbruik? Voer vlug jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Komen-Waasten, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de tool detecteert men gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Komen-Waasten

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Komen-Waasten heet Interlux. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Komen-Waasten is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Komen-Waasten

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Komen-Waasten
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 0,359%
 • Postcode: 7780
 • Verbruik Mazout: 2480 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-komen-waasten

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Komen-Waasten ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en nog eens 3345 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement bekijk jij specificaties aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Komen-Waasten, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Komen-Waasten


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €365 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Komen-Waasten. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Komen-Waasten. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt de nieuwe leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE en Wase Wind. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter check je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Komen-Waasten vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Komen-Waasten en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Komen-Waasten

Tal van energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Komen-Waasten. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Komen-Waasten vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Komen-Waasten bestaan er tegenwoordig diverse stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7780. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Luminus energie.


Alle plaatsen in deze gemeente