Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Antoing

Zonder problemen energie vergelijken in Antoing? Middels onze website achterhaal je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen als Essent en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Antoing de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je op energiehunter.be belangrijke informatie over zaken als het ideale overstapmoment en de slimme meter. Verder geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Antoing
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 400,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Antoing?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Antoing. Dit loopt van Essent tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Antoing is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Antoing, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de energievergelijker check jij probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Antoing

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Antoing is Interlux. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Antoing is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Antoing

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Antoing
 • CV Merk: Elco
 • Groene energie: 0,353%
 • Centrale postcode: 7640
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2420 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-antoing

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Antoing ligt dit gemiddeld op 1525 m3 en 3315 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder contract zie jij voorwaarden over type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Antoing, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.lampiris.be + www.antargaz.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Antoing


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €335 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaaradvies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Antoing. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Antoing. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verzorgt je gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Eni. Hierna bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Antoing vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Antoing en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Antoing

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Antoing. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Antoing vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Antoing onderscheiden we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7640. In deze buurt kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente