Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brunehaut

Eenvoudig energie vergelijken in Brunehaut? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je probleemloos alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn OCTA+ & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Brunehaut de laagste prijs biedt. Daarnaast check je op deze website praktische info over onderwerpen als bijv. energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brunehaut
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,400
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Brunehaut?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Brunehaut. Van Poweo tot Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brunehaut is voor jouw verbruik? Vul snel de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze energie tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Brunehaut, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. D.m.v de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoekt men eenvoudig een product dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Brunehaut

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder heeft zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Brunehaut heet Interlux. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brunehaut valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Brunehaut

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Brunehaut
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene energie: 0,352%
 • Hoofdpostcode: 7620
 • Verbruik Mazout: 2410 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,400
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-brunehaut

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Brunehaut is het gemiddelde verbruik ong. 1520 m3 plus 3310 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu een tabel met alle erkende energie aanbieders. Bij alle pakketten zie je specificaties als soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Brunehaut, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie leverancier gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.octaplus.be en ook www.belpower.be. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Brunehaut


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €365 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Brunehaut. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Brunehaut. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aanstaande gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Wase Wind. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw geselecteerde energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Brunehaut vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Brunehaut en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Brunehaut

Veel leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Brunehaut. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Brunehaut vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Brunehaut zien we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 7620. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente