Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Quaregnon

Op je gemak energie vergelijken in Quaregnon? Geholpen door onze website achterhaal je moeiteloos alle bekende aanbieders als bijv. Luminus en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Quaregnon de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je via de energievergelijker waardevolle informatie over thema’s als wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Quaregnon
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Quaregnon?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Quaregnon. Dit loopt van Engie tot Ecopower, de keuze is enorm. In maart 2024 tellen we ruim 25 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Quaregnon is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Quaregnon, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. D.m.v filters in de tool bekijk je gemakkelijk een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Quaregnon

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Quaregnon is Interlux. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Quaregnon valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Quaregnon

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quaregnon
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 0,348%
 • Postcodegebied: 7390
 • Aantal mazout liters: 2370 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-quaregnon

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Quaregnon is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 en 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij ieder contract check je voorwaarden zoals soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Quaregnon, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Quaregnon


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €270 korting realiseren. Echter, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaartip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Quaregnon. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Quaregnon. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt de nieuwe aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en ook Ebem. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Quaregnon vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Quaregnon en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Quaregnon

Tal van energieleveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Quaregnon. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Quaregnon vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Quaregnon kennen we steeds meer plannen binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7390. In de regio kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Mega maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente