Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Ghislain

Snel energie vergelijken in Saint-Ghislain? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je eenvoudig alle interessante leveranciers als bijv. Engie & Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Saint-Ghislain het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je op energiehunter.be belangrijke info over onderwerpen als energiebesparing in huis en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Ghislain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,390
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 320,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Saint-Ghislain?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Saint-Ghislain. Van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 40 leveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Ghislain is voor jouw situatie? Vul snel de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Saint-Ghislain, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de Energiehunter bekijk je zonder problemen een energieproduct dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Saint-Ghislain

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Online account
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Saint-Ghislain is Interlux. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Saint-Ghislain is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Saint-Ghislain

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Saint-Ghislain
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel groen: 0,342%
 • Postcodegebied: 7330
 • Verbruik Mazout: 2310 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,390
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-saint-ghislain

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Saint-Ghislain bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1470 m3 en nog eens 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk contract zoek je informatie m.b.t. herkomst energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Saint-Ghislain, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Saint-Ghislain


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €290 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktisch advies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Saint-Ghislain. Dan realiseer je de hoogste besparing. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Dikwijls worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Saint-Ghislain. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt je geselecteerde energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste leverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Belpower. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Saint-Ghislain vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Saint-Ghislain en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Saint-Ghislain

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Saint-Ghislain. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Saint-Ghislain vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Saint-Ghislain bestaan er tegenwoordig diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7330. In de regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Antargaz overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente