Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sirault

Zonder problemen energie vergelijken in Sirault? Met behulp van deze website achterhaal je eenvoudig alle relevante leveranciers zoals Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Sirault de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je via de energievergelijker waardevolle informatie over thema’s als energieproblemen en verschillende contractsoorten. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Saint-Ghislain
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparingen mogelijk tot wel € 285,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sirault?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Sirault. Dit varieert van Poweo tot en met OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Interlux. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sirault is in maart 2024? Geef moeiteloos de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze tarievencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sirault, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v selecties maken in de Energiehunter zoekt men eenvoudig een product dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sirault

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sirault is Interlux. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Saint-Ghislain wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Sirault

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Saint-Ghislain
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene energie: 22,30%
 • Postcode: 7332
 • Mazout consumptie: 1600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-sirault

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Sirault ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 en 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Inzake abonnementen zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zie je details m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sirault, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be + www.eni.com. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sirault


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €355 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand lees je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Advies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaartip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sirault. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Vaak kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sirault. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je aankomende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe leverancier. Bijv. Luminus, ENGIE of Belpower. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sirault vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sirault en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Sirault

Tal van bedrijven bieden inmiddels groene stroom in Sirault. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sirault vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Saint-Ghislain bestaan er tegenwoordig verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7332. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent duurzame energie.