Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blaton

Meteen energie vergelijken in Blaton? Dankzij www.energiehunter.be tref je probleemloos alle interessante bedrijven als Luminus & Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Blaton de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items als stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bernissart
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Blaton?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Blaton. Dit loopt van Lampirus tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blaton is in juli 2024? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze energie tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Blaton, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. D.m.v keuzes in de tool vindt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Blaton

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-organisaties en de prijzen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Blaton betreft Interlux. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bernissart is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Blaton

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Bernissart
 • Populaire CV: Benraad
 • Groene energie: 21,70%
 • Centrale postcode: 7321
 • Mazout: 1540 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-blaton

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Blaton is het gemiddelde verbruik ong. 1450 m3 en 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk pakket bekijk je data over type energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Blaton, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante aanbieder gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Blaton


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 voordeel geven. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Blaton. Daarna is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Blaton. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Onder andere Eneco, Essent + Belpower. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Blaton vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Blaton en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Blaton

Veel energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Blaton. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Blaton vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Bernissart bestaan er diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7321. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Lampirus vergelijken.