Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bernissart

Direct energie vergelijken in Bernissart? Door gebruik te maken van deze website check je snel en simpel alle interessante bedrijven zoals Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Bernissart de laagste prijs hanteert. Tevens tref je op deze pagina nuttige info info over onderwerpen zoals overstappen en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bernissart
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bernissart?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bernissart. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bernissart is in juni 2024? Geef hieronderde privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels onze handige vergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bernissart, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de tool bekijken jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bernissart

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Online account
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bernissart heet Interlux. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Bernissart valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Bernissart

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Bernissart
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 0,341%
 • Postcode: 7320
 • Mazout consumptie: 2300 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-bernissart

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Bernissart is dat gemiddeld 1465 m3 + 3470 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle pakketten achterhaal jij specificaties over type stroom/gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Bernissart, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige korting beschikbaar? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.energie2030.be + www.energypeople.be. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bernissart


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €315 winst geven. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktisch advies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Bernissart. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Bernissart. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de aanstaande organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste partij. Bijv. Luminus, Lampiris en ook Eni. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De toekomstige organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Bernissart vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bernissart en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bernissart

Tal van energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Bernissart. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Bernissart vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Bernissart bestaan er diverse acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7320. In de regio kan je vaak tegen een gunstig tarief deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente