Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chapelle-Lez-Herlaimont

Gemakkelijk energie vergelijken in Chapelle-Lez-Herlaimont? Middels deze website ontdek je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Chapelle-Lez-Herlaimont de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je via de energievergelijker praktische info over zaken zoals verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chapelle-Lez-Herlaimont
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Chapelle-Lez-Herlaimont?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Chapelle-Lez-Herlaimont. Dat gaat van Poweo tot aan Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 aanbieders. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het net van Interlux. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chapelle-Lez-Herlaimont is in maart 2024? Vul hieronderde eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via de vergelijkingstool vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Chapelle-Lez-Herlaimont, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter zoeken jullie verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Chapelle-Lez-Herlaimont

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Chapelle-Lez-Herlaimont betreft Interlux. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont is de huidige netbeheerder van het aardgas Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Chapelle-Lez-Herlaimont

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-chapelle-lez-herlaimont

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Chapelle-Lez-Herlaimont gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1440 m3 & 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk pakket achterhaal je gegevens over type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Chapelle-Lez-Herlaimont, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Bijv. www.lampiris.be of www.ecopower.be. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Chapelle-Lez-Herlaimont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €340 winst geven. Desalniettemin, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Chapelle-Lez-Herlaimont. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Chapelle-Lez-Herlaimont. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Daarna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aanstaande energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via de Energiehunter achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Chapelle-Lez-Herlaimont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Chapelle-Lez-Herlaimont en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Chapelle-Lez-Herlaimont

De meeste maatschappijen ondersteunen ondertussen groene stroom in Chapelle-Lez-Herlaimont. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Chapelle-Lez-Herlaimont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont bestaan er tegenwoordig vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7160. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente