Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Frameries

Op je gemak energie vergelijken in Frameries? Middels onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle grote energiebedrijven als Essent en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Frameries prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien tref je op onze website uitgebreide informatie over thema’s als o.a. energiebesparing in huis en info over duurzame energie. Ook komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frameries
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 435,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Frameries?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Frameries. Dit varieert van Poweo tot en met OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Frameries voor jou is? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Frameries, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Via filteren in onze vergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Frameries

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Online account
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Frameries heet Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Frameries valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Frameries

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Frameries
 • Populair merk: AWB
 • Groene energie: 0,33%
 • Hoofdpostcode: 7080
 • Verbruik Mazout: 2190 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-frameries

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Frameries is dat gemiddeld 1410 m3 en nog eens 3415 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk pakket vind jij info over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Frameries, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be en ook www.antargaz.be. Jouw nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Frameries


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €370 opleveren. Maar, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Frameries. Daarna bespaar je het meeste geld. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Frameries. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bedrijven als Luminus, Essent en Antargaz. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere onkosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Frameries vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Frameries en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Frameries

Het merendeel van de organisaties verschaffen op dit moment groene stroom in Frameries. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Frameries vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Frameries bestaan er allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7080. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente