Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eugies

Gemakkelijk energie vergelijken in Eugies? Via onze vergelijker ontdek je overzichtelijk alle grote bedrijven. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Eugies de beste deal heeft! Voorts verzamel je via onze vergelijker waardevolle informatie over zaken als bijvoorbeeld het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Frameries
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Eugies?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Eugies. Dat loopt van Lampirus tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met de leidingen van Interlux. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eugies is die past bij jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Eugies, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v keuzes in de tool detecteer je zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Eugies

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Eugies is Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Frameries wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Eugies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Frameries
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 38,60%
 • Hoofdpostcode: 7080
 • Verbruik stookolie: 2530 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-eugies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Eugies is het gemiddelde verbruik ong. 1600 m3 plus 3350 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Doorgaans kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk contract bekijk je data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Eugies, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.engie.be en www.antargaz.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Eugies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €365 bonus betekenen. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be lees je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Eugies. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Eugies. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verwerkt jouw gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Ecopower. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Eugies vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Eugies en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Eugies

Tal van energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Eugies. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Eugies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Frameries bestaan er tegenwoordig meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7080. In deze woonplaats kan je wellicht heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ overstappen.