Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gottignies

Meteen energie vergelijken in Gottignies? Middels deze website ontdek je eenvoudig alle beschikbare maatschappijen als Engie & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Gottignies prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en info over de enkele of dubbele meter. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Le Roeulx
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 245,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Gottignies?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Gottignies. Van Lampirus tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gottignies voor jou is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Gottignies, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Geholpen door filteren in de vergelijkingstool bekijken jullie eenvoudig een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Gottignies

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de kosten verschillen per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders actief zijn. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Gottignies heet Interlux. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Le Roeulx is de aardgas netbeheerder Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Gottignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Le Roeulx
 • Populair merk: Faber
 • Groene energie: 38,20%
 • Postcode: 7070
 • Aantal mazout liters: 2490 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-gottignies

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Gottignies is het gemiddelde verbruik ong. 1580 m3 + 3330 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle interessante energieleveranciers. Van ieder contract zie jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gottignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een relevante kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Gottignies


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 voordeel geven. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bekijk je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Gottignies. Zodoende ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En mogelijk krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Gottignies. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw betreffende gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris + Aspiravi. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Gottignies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gottignies en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Gottignies

Tal van energieleveranciers bieden onderhand groene stroom in Gottignies. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Gottignies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Le Roeulx zijn er meerdere initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 7070. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz afsluiten.