Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Naast

Op je gemak energie vergelijken in Naast? Geholpen door de Energiehunter vind je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven zoals Essent & Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Naast de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op energiehunter.be handige informatie over onderwerpen zoals stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Ook bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Soignies
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 315,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Naast?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Naast. Van Engie tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Interlux. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Naast is in juli 2024? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energietarievenvergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Naast, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van jouw input in onze vergelijker achterhalen jullie probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Naast

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Naast is Interlux. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Soignies is de aardgas netbeheerder Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Naast

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Soignies
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 37,90%
 • Centrale postcode: 7062
 • Verbruik Mazout: 2460 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-naast

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Naast gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1565 m3 en nog eens 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement bekijk jij details aangaande soort stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Naast, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de aanbieder. O.a. www.octaplus.be en ook www.ebem.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Naast


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €295 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters zeggen: maak een sport van het overstappen in Naast. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Naast. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert je betreffende organisatie de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris + Comfort Energy. Hierna kies je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Naast vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Naast en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Naast

Tal van maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Naast. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “Groene Energie uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Naast vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Soignies zien we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7062. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Comfort Energy afsluiten.