Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Casteau

Gemakkelijk energie vergelijken in Casteau? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Essent & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Casteau het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij tref je via onze vergelijker praktische informatie over thema’s als o.a. energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Soignies
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 475,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Casteau?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Casteau. Dat gaat van Antargaz tot Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag is het aanbod ongeveer 25 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het netwerk van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Casteau is? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energie-organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels onze tarievencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Casteau, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij de keuzevakjes in de prijzenvergelijker check jij zonder problemen een energieproduct dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Casteau

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Casteau betreft Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Soignies valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Casteau

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Soignies
 • CV Merk: Baxi
 • Groene stroom: 37,70%
 • Centrale postcode: 7061
 • Mazout consumptie: 2440 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-casteau

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Casteau is dat gemiddeld 1555 m3 + 3305 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Gewoonlijk is het een goed idee om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van elk abonnement tref jij details over herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Casteau, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een goede korting gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.luminus.be of www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Casteau


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 korting realiseren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Casteau. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Casteau. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert de geselecteerde aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Belpower. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Casteau vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Casteau en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Casteau

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Casteau. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Casteau vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Soignies bestaan er tegenwoordig meerdere stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7061. In deze omgeving kan je steeds vaker extra voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz afsluiten.