Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Masnuy-Saint-Pierre

Zonder problemen energie vergelijken in Masnuy-Saint-Pierre? Via energiehunter.be vind je snel en simpel alle grote maatschappijen als o.a. Watz en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Masnuy-Saint-Pierre de beste deal heeft! Voorts verzamel je op onze website bruikbare informatie over onderwerpen als het ideale overstapmoment en uitleg over jouw energierekening. Tevens bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jurbise
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 350,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Masnuy-Saint-Pierre?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Masnuy-Saint-Pierre. Dit varieert van Poweo tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 organisaties. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het netwerk van Interlux. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Masnuy-Saint-Pierre voor jou is? Geef gelijk de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze handige vergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Masnuy-Saint-Pierre, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij jouw input in de tool check jij gemakkelijk een contract dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Masnuy-Saint-Pierre

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Masnuy-Saint-Pierre betreft Interlux. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Jurbise valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Interlux. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Masnuy-Saint-Pierre

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Jurbise
 • CV Merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 37,50%
 • Postcodegebied: 7050
 • Mazout consumptie: 2420 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-masnuy-saint-pierre

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Masnuy-Saint-Pierre is dat gemiddeld 1545 m3 en 3510 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder contract check jij details aangaande soort stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Masnuy-Saint-Pierre, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende kortingsactie in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Denk aan www.octaplus.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Masnuy-Saint-Pierre


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €315 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder vind je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bespaaradvies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Masnuy-Saint-Pierre. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Vaak vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Masnuy-Saint-Pierre. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de gekozen aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe aanbieder. Denk aan OCTA+, Essent of Ebem. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Masnuy-Saint-Pierre vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Masnuy-Saint-Pierre en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Masnuy-Saint-Pierre

Het merendeel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Masnuy-Saint-Pierre. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Kies dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Masnuy-Saint-Pierre vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Jurbise kennen we nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7050. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Luminus afsluiten.