Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Erbaut

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Erbaut? Aan de hand van deze website ontdek je moeiteloos alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Erbaut de laagste prijs hanteert. Verder check je op deze website bruikbare informatie over items zoals energiebelastingen en slimme thermostaten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jurbise
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Erbaut?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Erbaut. Dat loopt uiteen van Essent tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Interlux. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Erbaut is? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Erbaut, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in de tarievenvergelijker vind jij simpel en snel een overeenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Erbaut

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Goed bereikbare klantendienst
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Erbaut is Interlux. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Jurbise is de netbeheerder van het gas Interlux. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Erbaut

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Jurbise
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 37,10%
 • Postcodegebied: 7050
 • Mazout consumptie: 2380 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-erbaut

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Erbaut ligt dit gemiddeld op 1525 m3 en 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. In de regel is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende aanbieders + contracten. Bij elk contract check je details over herkomst energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Erbaut, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire kortingsactie gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Denk aan www.luminus.be en www.belpower.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Erbaut


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €375 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Erbaut. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Erbaut. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt de geselecteerde gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan OCTA+, Essent en ook Watz. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.be check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Erbaut vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Erbaut en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Erbaut

Bijna alle leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Erbaut. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Erbaut vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Jurbise kennen we allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7050. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Engie afsluiten.