Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Quévy-Le-Petit

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Quévy-Le-Petit? Middels de energievergelijker vind je moeiteloos alle erkende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Quévy-Le-Petit de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s zoals leveranciers en vaste of variabele tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Quévy-Le-Petit?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in Quévy-Le-Petit. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 35 bedrijven. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Interlux. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Quévy-Le-Petit is voor jouw situatie? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Quévy-Le-Petit, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v jouw input in de energievergelijker vinden jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Quévy-Le-Petit

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Quévy-Le-Petit betreft Interlux. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Quévy wordt transport van het aardgas beheerd door Interlux. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Quévy-Le-Petit

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel groen: 36,80%
 • Postcode: 7040
 • Gem. mazout: 2350 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-quevy-le-petit

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Quévy-Le-Petit is het gemiddelde verbruik ong. 1510 m3 plus 3475 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat dit dan open. Betreffende abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle beschikbare energie aanbieders. Van ieder abonnement zoek je informatie zoals soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Quévy-Le-Petit, en de overstapbonus. Selecteer de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.energie2030.be en ook www.energypeople.be. De door jou gekozen maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Quévy-Le-Petit


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €390 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be tref je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: maak een sport van het overstappen in Quévy-Le-Petit. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Quévy-Le-Petit. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Watz. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze website ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Quévy-Le-Petit vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Quévy-Le-Petit en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Quévy-Le-Petit

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Quévy-Le-Petit. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Quévy-Le-Petit vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Quévy zien we verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 7040. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant abonnement.