Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Genly

Gemakkelijk energie vergelijken in Genly? Geholpen door onze vergelijker ontdek je supersnel alle relevante energie aanbieders als bijv. OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Genly de beste deal heeft! Tevens vind je via de Energiehunter handige info over onderwerpen zoals energiegebruik in de regio en zakelijke energie. Verder vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 420,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Genly?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Genly. Dat loopt van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Interlux. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Genly voor jou is? Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v onze energie vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Genly, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Middels filters in onze vergelijker zoek jij simpel en snel een contract dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Genly

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Genly is Interlux. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Quévy valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Interlux. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Genly

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • Populaire CV: ACV
 • Aandeel groen: 36,50%
 • Postcode: 7040
 • Mazout consumptie: 2320 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-genly

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Genly bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 plus 3460 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Doorgaans is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Bij ieder contract achterhaal jij informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Genly, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante leverancier beschikbaar? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Genly


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €320 opleveren. Echter, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Genly. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Genly. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris of Belpower. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw aanstaande gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Genly vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Genly en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Genly

Tal van bedrijven verschaffen momenteel groene stroom in Genly. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Genly vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Quévy bestaan er verscheidene acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7040. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Watz abonnement.