Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Blaregnies

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Blaregnies? Dankzij energiehunter.be check je eenvoudig alle relevante energiebedrijven als bijv. Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Blaregnies de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op onze website handige informatie over thema’s zoals overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Interlux
Netbeheerder AardgasInterlux
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Blaregnies?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in de regio Blaregnies. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Interlux. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Blaregnies voor jou is? Geef hierna de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energiehunter bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Blaregnies, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van selecties maken in onze vergelijker ontdek jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Blaregnies

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Blaregnies is Interlux. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Quévy wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Interlux. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Blaregnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 36,30%
 • Postcodegebied: 7040
 • Aantal mazout liters: 2300 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Interlux
 • Gasregio: Interlux
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-blaregnies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Blaregnies is dat gemiddeld 1485 m3 & 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder contract zoek je gegevens zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Blaregnies, en de welkomstkorting. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.elegant.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Blaregnies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €285 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Blaregnies. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Blaregnies. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal faciliteert je gekozen gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe energieaanbieder. Denk aan Eneco, Essent of Comfort Energy. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Blaregnies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Blaregnies en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Blaregnies

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen onderwijl groene stroom in Blaregnies. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Blaregnies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Quévy kennen we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 7040. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Luminus abonnement.