Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Quévy

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Quévy? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Quévy voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je op onze website praktische informatie over items als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en info over duurzame energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Quévy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 495,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Quévy?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Quévy. Dat gaat van Lampirus tot Mega, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Quévy is? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energievergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Quévy, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter checken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Quévy

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Quévy heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Quévy valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Quévy

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Quévy
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 0,326%
 • Hoofdpostcode: 7040
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2150 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-quevy

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Quévy gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 en 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle abonnementen vind jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Quévy, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be + www.trevion.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Quévy


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €305 korting realiseren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Quévy. Zodanig ben je het voordeligst uit. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Quévy. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de aanstaande gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Energy People. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Quévy vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Quévy en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Quévy

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Quévy. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Quévy vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Quévy bestaan er tegenwoordig vele stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 7040. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente