Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Momignies

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Momignies? Geholpen door onze vergelijker vind je snel en simpel alle erkende aanbieders als OCTA+ & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Momignies het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij lees je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als o.a. tarieven en slimme thermostaten. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Momignies
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Momignies?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Momignies. Van Engie tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Momignies is op dit moment? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze tarievencheck bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Momignies, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool check je simpel en snel een product dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Momignies

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Momignies betreft Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Momignies is de aardgas netbeheerder Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Momignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Momignies
 • Populair merk: Junkers
 • Groene energie: 0,324%
 • Postcode: 6590
 • Verbruik Mazout: 2130 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-momignies

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Momignies is dat gemiddeld 1585 m3 plus 3385 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Rondom looptijd kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van elk contract vind je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Momignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Momignies


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €365 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Momignies. Zo bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Momignies. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je gekozen energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook Belpower. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Momignies vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Momignies en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Momignies

De meeste energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Momignies. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Momignies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Momignies bestaan er tegenwoordig meerdere plannen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6590. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente