Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beauwelz

Snel online energie vergelijken in Beauwelz? Met behulp van www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Eneco en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Beauwelz voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je op energiehunter.be praktische informatie over zaken als energiebelastingen en info over een energieneutrale woning. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Momignies
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 310,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Beauwelz?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Beauwelz. Dit varieert van Engie tot een speler als Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Ieh. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beauwelz is op dit moment? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Beauwelz, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de vergelijkingstool achterhaalt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Beauwelz

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Beauwelz heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Momignies valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Beauwelz

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Momignies
 • CV ketel: Junkers
 • Aandeel groen: 34,00%
 • Hoofdpostcode: 6594
 • Gem. mazout: 2070 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-beauwelz

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de basisinfo. Onder andere aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Beauwelz is het gemiddelde verbruik ong. 1575 m3 plus 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het voordeliger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk contract bekijk jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Beauwelz, en de overstapbonus. Kies de partij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieder gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Beauwelz


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €330 voordeel geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder bieden wij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Praktisch advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Beauwelz. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Beauwelz. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt de aankomende aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Energy People. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Beauwelz vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Beauwelz en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Beauwelz

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Beauwelz. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Beauwelz vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Momignies onderscheiden we allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6594. In deze omgeving kan je soms extra voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Mega contract.