Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Macquenoise

Meteen energie vergelijken in Macquenoise? Via energiehunter.be tref je probleemloos alle relevante aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Macquenoise het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je op onze website belangrijke info over thema’s als o.a. tarieven en handige bespaartips. Voorts bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Momignies
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Macquenoise?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Macquenoise. Dat loopt uiteen van Eneco tot Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Macquenoise is voor jouw situatie? Vul direct de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energievergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Macquenoise, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van keuzes in de Energiehunter ontdekken jullie verrassend eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Macquenoise

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Macquenoise heet Ieh. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Momignies valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Macquenoise

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Momignies
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel duurzaam: 33,90%
 • Postcode: 6593
 • Gem. mazout: 2060 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-macquenoise

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Macquenoise is dit gemiddeld zo’n 1570 m3 + 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Aangaande contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder contract zie je data aangaande type energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Macquenoise, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Macquenoise


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €370 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Macquenoise. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. In de regel kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Macquenoise. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een jaarcontract krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de toekomstige gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Belpower. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Macquenoise vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Macquenoise en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Macquenoise

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Macquenoise. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Macquenoise vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Momignies zien we steeds meer acties met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6593. In deze buurt kan je steeds vaker heel gunstig meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Luminus contract.