Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Monceau-Imbrechies

Zonder problemen energie vergelijken in Monceau-Imbrechies? Geholpen door deze website achterhaal je gemakkelijk alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Monceau-Imbrechies voor jou de beste prijs heeft. Verder verzamel je op onze website handige informatie over zaken als bijv. energieproblemen en tips om te besparen op energie. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Momignies
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 270,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Monceau-Imbrechies?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Monceau-Imbrechies. Dit varieert van Poweo tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 energie aanbieders. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Monceau-Imbrechies is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Monceau-Imbrechies, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Via de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdekt men zonder problemen een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Monceau-Imbrechies

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Monceau-Imbrechies betreft Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Momignies wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Monceau-Imbrechies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Momignies
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene energie: 33,80%
 • Postcodegebied: 6592
 • Gem. mazout: 2050 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-monceau-imbrechies

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Monceau-Imbrechies ligt dit gemiddeld op 1565 m3 plus 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle pakketten tref jij specificaties m.b.t. type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Monceau-Imbrechies, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.energypeople.be. Jouw toekomstige energieonderneming regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Monceau-Imbrechies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €280 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bieden wij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Monceau-Imbrechies. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In de regel kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Monceau-Imbrechies. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert de betreffende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe partij. Onder andere Luminus, Lampiris + Belpower. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere onkosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Monceau-Imbrechies vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Monceau-Imbrechies en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Monceau-Imbrechies

Een groot deel van de organisaties faciliteren ondertussen groene stroom in Monceau-Imbrechies. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Monceau-Imbrechies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Momignies zijn er diverse activiteiten rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6592. In deze regio kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ contract.