Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Macon

Zonder problemen energie vergelijken in Macon? Via onze vergelijker check je probleemloos alle interessante maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Macon de laagste prijs hanteert. Bovendien check je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als verschillende aanbieders en verschillende contracttypes. Daarbij verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Momignies
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Macon?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Macon. Dit loopt van Lampirus tot en met Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Macon is in juli 2024? Vul snel de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Macon, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de Energiehunter zoek je moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Macon

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Macon is Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Momignies valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Macon

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Momignies
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 33,70%
 • Hoofdpostcode: 6591
 • Mazout consumptie: 2040 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-macon

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Macon gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1560 m3 & 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk pakket zoek je data m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Macon, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Macon


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €305 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be vind je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Macon. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Macon. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe aanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris en Antargaz. Hierna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Macon vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Macon en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Macon

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Macon. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groen uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Macon vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Momignies bestaan er vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6591. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco contract.