Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hantes-Wihéries

Direct energie vergelijken in Hantes-Wihéries? Geholpen door onze vergelijker vind je probleemloos alle interessante leveranciers als o.a. Eneco & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Hantes-Wihéries prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je op deze website praktische informatie over zaken zoals stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Erquelinnes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 460,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Hantes-Wihéries?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Hantes-Wihéries. Dit varieert van Lampirus tot Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Aiesh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hantes-Wihéries is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze energie ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hantes-Wihéries, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal jij simpel en snel een energie-abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hantes-Wihéries

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Hantes-Wihéries heet Aiesh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Erquelinnes valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Hantes-Wihéries

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Erquelinnes
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 33,10%
 • Postcodegebied: 6560
 • Mazout verbruik: 1980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-hantes-wiheries

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Hantes-Wihéries is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 en 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van looptijd kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Vaak loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk contract check jij gegevens met betrekking tot herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hantes-Wihéries, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.zeno.be. De door jou gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Hantes-Wihéries


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €320 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bezuinigadvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Hantes-Wihéries. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hantes-Wihéries. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt de aankomende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Belpower. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hantes-Wihéries vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hantes-Wihéries en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Hantes-Wihéries

Het gros van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Hantes-Wihéries. Echter is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Hantes-Wihéries vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Erquelinnes onderscheiden we vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6560. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy.