Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-Sainte-Geneviève

Zonder problemen energie vergelijken in Mont-Sainte-Geneviève? Dankzij energiehunter.be tref je snel en simpel alle relevante bedrijven als Watz en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Mont-Sainte-Geneviève de laagste prijs biedt. Verder tref je op onze website waardevolle info over onderwerpen als o.a. energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Voorts verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lobbes
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 450,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mont-Sainte-Geneviève?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Mont-Sainte-Geneviève. Dit varieert van Antargaz tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juni 2024 is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke organisaties in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-Sainte-Geneviève is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze tarievencheck bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Mont-Sainte-Geneviève, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties maken in de tool bekijk jij eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Mont-Sainte-Geneviève

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Mont-Sainte-Geneviève betreft Aiesh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lobbes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Mont-Sainte-Geneviève

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Lobbes
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene energie: 32,60%
 • Postcodegebied: 6540
 • Gem. mazout: 1930 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-mont-sainte-genevieve

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Mont-Sainte-Geneviève gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 plus 3480 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het verstandig om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen zie je specificaties als herkomst van stroom en gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Mont-Sainte-Geneviève, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele actie beschikbaar? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. De door jou gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Mont-Sainte-Geneviève


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €390 rendement bieden. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mont-Sainte-Geneviève. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En vaak wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Mont-Sainte-Geneviève. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt je nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Energie 2030. Daarna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie gekozen gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mont-Sainte-Geneviève vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mont-Sainte-Geneviève en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Mont-Sainte-Geneviève

Tal van bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Mont-Sainte-Geneviève. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Mont-Sainte-Geneviève vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Lobbes zien we allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6540. In deze woonplaats kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+.