Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Biercée

Snel energie vergelijken in Biercée? Dankzij onze website ontdek je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven als bijvoorbeeld Luminus & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Biercée het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over zaken als energiebelastingen en zakelijke energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Thuin
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,258
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Biercée?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Biercée. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. In december 2023 moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze aanbieders gebruiken allen de infrastructuur van Aiesh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Biercée voor jou is? Voer direct jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Biercée, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in de prijzenvergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Biercée

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen december 2023)

Het aanbod van energieleveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Biercée betreft Aiesh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Thuin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Biercée

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Thuin
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 32,20%
 • Hoofdpostcode: 6533
 • Verbruik stookolie: 1890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-biercee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Biercée is het gemiddelde verbruik ong. 1485 m3 en 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij alle pakketten bekijk je details zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Biercée, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.essent.be en www.belpower.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Biercée


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan tot wel €380 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: kouder douchen
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Praktisch advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Biercée. Zodanig is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen switchen, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Biercée. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aankomende organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere OCTA+, Lampiris en ook Elegant. Tevens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Biercée vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Biercée en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Biercée

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Biercée. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties 100% transparant zijn? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Biercée vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Thuin kennen we nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6533. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz prijzen december 2023.